Activiteiten


Plezier en uitdaging
Kinderen zijn van nature nieuwsgierig. Wij stimuleren en kanaliseren die nieuwsgierigheid door activiteiten themagericht aan te bieden. Onze activiteiten hebben een educatief karakter. De nadruk ligt op het prikkelen van de zintuigen en het beleven van het proces. Niet dat het kind aan het eind van de dag een werkje aflevert is belangrijk, maar dat het kind plezier beleeft en geïnspireerd raakt tijdens het maken van het werkje is belangrijk. Voorbeelden van thema’s zijn Carnaval, Pasen, Sint-Maarten, Sinterklaas, Kerst, de jaargetijden, familie en dieren.

Muziek
Muziek heeft een positieve invloed op de totale ontwikkeling van kinderen. Daarom is muziek een belangrijk onderdeel van ons activiteitenaanbod. Dit komt onder andere tot uiting in activiteiten als samen zingen en bewegen op muziek.

Verjaardagen en afscheidsfeestjes
Van verjaardagen en afscheidsfeestjes maken wij een bijzondere gebeurtenis. Wij vinden het belangrijk voor de sociale ontwikkeling van het kind dat er speciale aandacht wordt geschonken aan deze feestelijkheden. Daarom wordt de jarige job uitgebreid in het zonnetje gezet in de eigen groep. Omdat het feest ritueel vaste programmaonderdelen heeft, is het voor ieder kind een vertrouwde gebeurtenis. Voor hem/haar is duidelijk wat er allemaal komen gaat.

Kapster
Elke maand bezoekt een kapster ons kinderdagverblijf. U heeft dus de mogelijkheid om uw kind te laten knippen tijdens zijn/haar opvangdag. De data waarop de kapster langskomt geven wij aan via het mededelingenbord.