Dagindeling


Wij zijn geopend van 07.30-18.30 uur. Kinderen zijn gebaat bij structuur en regelmaat. De veelgehoorde drie R-en, Rust, Regelmaat en Reinheid, vinden wij belangrijk, daarom werken wij volgens een bepaald dagritme. Door deze leidraad te volgen zorgen wij dat alle kinderen op tijd eten, drinken, verschoond worden, slapen en dat er voldoende tijd overblijft voor groepsactiviteiten en/of vrij spel. In de babygroep houden wij wat betreft de voeding, het slapen en verschonen zoveel mogelijk het eigen ritme van de baby aan. Zodra baby’s wat ouder worden, werken we toe naar het dagritme van de dreumesgroep en uiteindelijk de peutergroep.

Hoe ziet zo’n dag eruit?
07:30 – 09:30 Inlooptijd
09:30 – 10:30 Alle kinderen verschonen, drinken en een cracker eten
10:30 – 11:30 Tijd voor activiteiten en bij mooi weer buiten spelen (kleine kindjes slapen)
11:30 – 13:00 Handen wassen, broodmaaltijd en verschonen
13:00 – 15:00 Middagslaap dreumesen (kleine kindjes spelen)
15:00 – 16:00 Alle kinderen verschonen, drinken en fruit eten
16:00 – 17:30 Tijd voor activiteiten en bij mooi weer buiten spelen (kleine kindjes slapen)
Rond 17:00 Versnapering en drinken
Vanaf 16.30 De kinderen worden weer opgehaald, ouders krijgen een overdracht

Drie-uursregeling en vier-ogenbeleid
Om te zorgen dat wij op elk moment van de dag de juiste aandacht voor uw kind kunnen hebben, voldoen wij aan de drie-uursregeling en het vier-ogenbeleid. Dat kan betekenen dat aan het begin en einde van de dag en tijdens middagpauzes de groepen worden samengevoegd.

Meer weten?
Ouders kunnen ons pedagogisch werkplan voor de groep van hun kind inzien via de ouderlogin. Dit werkplan bevat uitgebreide informatie over de dagindeling, de werkbeschrijving en onze invulling van de drie-uursregeling en het vier-ogenbeleid. Heeft u vragen of opmerkingen? Spreek de pedagogisch medewerkers gerust aan of neem contact op met ons kantoor.